Overzicht Luister luister

Wanneer word ik afgeschreven?

Voor veel werknemers boven de 45 is dit een vraag die regelmatig door hun hoofd spookt. Ook Martin vroeg zich dit af voordat hij ontslagen werd. Jarenlang werkte hij met veel plezier bij een transportbedrijf. Tijdens een reorganisatie zag hij dat het bedrijf veel nieuwe, jonge medewerkers op een tijdelijk contract aannam. Tegelijkertijd werden steeds meer van zijn oudere collega’s ontslagen. “Nieuw personeel werd via de voordeur aangenomen en het oudere personeel werd geruisloos via de achterdeur afgevoerd”, vertelt hij.

Toen Martin op een dag terugkwam van vakantie, kreeg ook hij te horen dat het bedrijf niet langer van zijn diensten gebruik wilde maken. “Dan moet je thuis gaan vertellen dat je niet meer verwacht wordt op de zaak.” Het ontslag had grote financiële gevolgen voor Martin en zijn gezin.

Werkzoekenden boven de 45 jaar komen vaak moeilijk aan de slag. Als zij werkloos raken, blijven ze dat meestal voor langere tijd. Soms zelfs totdat zij met pensioen gaan. De langdurige werkloosheid is dan ook het hoogst in de groep van 45- tot 65-jarigen. Van de oudere werklozen blijft 27 procent langdurig werkloos. Langdurige werkloosheid onder ouderen komt in Nederland vaker voor dan in andere Europese landen.

Hoe kan ik een melding van discriminatie maken?

U kunt discriminatie melden via onze website, door een e-mail naar ons te sturen, bij ons langs te komen, per telefoon (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur) of via de app van Den Haag Meldt. U vindt alle contactgegevens op onze contactpagina.

Online

Discriminatie melden kunt u op deze website, al dan niet anoniem.
meld discriminatie

Telefonisch

Wilt u iemand telefonisch spreken en een melding maken, neem dan contact met ons op (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur).
070 - 752 82 00

Op locatie

Op dinsdagmiddagen kunt u langskomen in Bibliotheek Den Haag. Kijk hier voor de actuele tijden. Wij hebben een postbus: Postbus 16623 2500 BP Den Haag.

  • Anoniem meldt: ‘Dan heb ik liever dat we elkaars hand niet vast houden en zoiets niet gebeurt.’
  • Martin meldt: “Het doet iets met je zelfvertrouwen”
  • Rachida Meldt: “Ik zat niet meer te springen om een woning in die buurt”
  • Erna Meldt: “Ik ben geen arm, been, hoofd of rolstoel”
  • Anoniem Meldt: “Ik ben een volwaardige Hagenaar”
  • Erna Meldt: “Ik droeg net als de mannen een strikje”
  • Belinda Meldt: Er brak iets, Ik heb alleen maar gehuild

Wij zijn per 1 januari 2024 Discriminatie.nl Den Haag geworden. U wordt na 10 seconden doorgestuurd naar Discriminatie.nl Den Haag.