Webinar: institutionele vinkjes

Op 23 maart organiseerde Den Haag Meldt het webinar institutionele vinkjes in samenwerking met Sahil Achahboun als onderdeel van de Week tegen Racisme.

Deze online sessie was speciaal voor professionals die werkzaam zijn in de publieke sector en was toegespitst op de uiteenlopende overheidsdiensten waar sprake is of kan zijn van alledaags- en/of institutioneel racisme.

Inclusie en diversiteit
De webinar bood inzage in termen als inclusie, diversiteit en verschillende uitsluitingsvormen zoals racisme en discriminatie. Tijdens de sessie werkten deelnemers toe naar gedeeld eigenaarschap en verantwoordelijkheid, om in je eigen werkend handelen bewuster te zijn van mogelijke uitsluitingsmechanismen.

Sahil Achahboun groeide op in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht. Als tiener sloot hij zich aan bij jongerenorganisaties die zich inzetten voor de leefbaarheid in de Schilderswijk. Na zijn studie sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, richtte hij in 2019 een eigen onderneming op. Daarbinnen stelt hij zijn kennis ten dienste aan organisaties die net als hij geloven in het omarmen en benutten van meerstemmigheid.

Deze webinar was onderdeel van de Week tegen Racisme, die vanaf 21 maart door verschillende antidiscriminatiebureaus in Nederland wordt georganiseerd. Lees meer over Den Haag Meldt, het antidiscriminatiebureau van de gemeente Den Haag.

Hoe kan ik een melding van discriminatie maken?

U kunt discriminatie melden via onze website, door een e-mail naar ons te sturen, bij ons langs te komen, per telefoon (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur) of via de app van Den Haag Meldt. U vindt alle contactgegevens op onze contactpagina.

Online

Discriminatie melden kunt u op deze website, al dan niet anoniem.
meld discriminatie

Telefonisch

Wilt u iemand telefonisch spreken en een melding maken, neem dan contact met ons op (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur).
070 - 752 82 00

Op locatie

Op dinsdagmiddagen kunt u langskomen in Bibliotheek Den Haag. Kijk hier voor de actuele tijden. Wij hebben een postbus: Postbus 16623 2500 BP Den Haag.

Vanaf nu zijn wij op iedere dinsdag tussen 12.30 uur en 15.00 uur te vinden bij een van de bibliotheken in de buurt. Kijk hier voor de actuele datums.