Ombudsman Addie Stehouwer op de radio

Addie Stehouwer, bestuurder van Den Haag Meldt, was afgelopen zaterdag te gast bij het programma Stamtafel van Radio Discus. Samen met Samir Ahraui, Raadslid PvdA, sprak zij over institutioneel racisme bij overheden.

Racisme en discriminatie zijn helaas verweven door de hele maatschappij, ook in onbewuste denkbeelden en handelswijzen. Daarom is goed om hier bewustzijn op te creƫren, zodat het kan veranderen.

Addie vertelt onder andere over het verschil tussen discriminatie en racisme. “Discriminatie is eigenlijk uitsluiting: jij mag om een reden niet meedoen op de manier zoals andere mensen mogen meedoen. Racisme zit een slag dieper. (..) De wijze waarop je optreedt tegen iemand zegt dan: jij bent gewoon minder dan ik.”

Ze legt ook uit hoe onbewust het kan gaan, in de maatschappij maar ook bij de overheid. “Niemand wil een racist zijn, maar toch kun je het onbewust toch zijn.”

Den Haag Meldt helpt de gemeente om discriminatie in Den Haag tegen te gaan. Melding maken als je gediscrimineerd bent is daarom belangrijk.

Luister naar de discussie: vanaf 1:11:30 uur is Addie Stehouwer te zien en te horen.

Hoe kan ik een melding van discriminatie maken?

U kunt discriminatie melden via onze website, door een e-mail naar ons te sturen, bij ons langs te komen, per telefoon (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur) of via de app van Den Haag Meldt. U vindt alle contactgegevens op onze contactpagina.

Online

Discriminatie melden kunt u op deze website, al dan niet anoniem.
meld discriminatie

Telefonisch

Wilt u iemand telefonisch spreken en een melding maken, neem dan contact met ons op (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur).
070 - 752 82 00

Op locatie

Op dinsdagmiddagen kunt u langskomen in Bibliotheek Den Haag. Kijk hier voor de actuele tijden. Wij hebben een postbus: Postbus 16623 2500 BP Den Haag.

Wij zijn per 1 januari 2024 Discriminatie.nl Den Haag geworden. U wordt na 10 seconden doorgestuurd naar Discriminatie.nl Den Haag.