Misstanden op de woningmarkt aanpakken

Per 1 juli 2023 is de landelijke Wet goed verhuurderschap ingegaan. Deze wet is er om?woningzoekenden en huurders te beschermen tegen slechte verhuurders.

Met de Wet goed verhuurderschap kan de gemeente veel steviger optreden. In de wet staan regels. Zo mag een verhuurder niet discrimineren of intimideren. Ook mag een verhuurder maximaal twee maanden kale huur aan borg vragen. Een huurcontract moet schriftelijk worden vastgelegd.

Voor arbeidsmigranten (buitenlandse werknemers) gelden extra regels. Om hen te beschermen, moeten werkgevers contracten voor werken en wonen scheiden. Ook moeten zij huurders schriftelijk informeren in een taal die zij begrijpen.

Den Haag Meldt is blij om te merken dat er meer aandacht komt voor misstanden op de woningmarkt. In 2022 kreeg Den Haag Meldt 18 meldingen die gingen over wonen en huren. “Dat is maar het topje van de ijsberg. Deze wet is hard nodig”, aldus Naima el Mokaddem, coördinator Den Haag Meldt.

Discriminatie melden? Ook als het gaat om uw woning, verhuurder of huurcontract? Dat kan bij Den Haag Meldt.

Misstanden over slecht verhuurderschap kunnen ook gemeld worden bij de gemeente. Zij hebben een Meldpunt speciaal voor ongewenst verhuurgedrag: www.denhaag.nl/ongewenstverhuurgedrag

Hoe kan ik een melding van discriminatie maken?

U kunt discriminatie melden via onze website, door een e-mail naar ons te sturen, bij ons langs te komen, per telefoon (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur) of via de app van Den Haag Meldt. U vindt alle contactgegevens op onze contactpagina.

Online

Discriminatie melden kunt u op deze website, al dan niet anoniem.
meld discriminatie

Telefonisch

Wilt u iemand telefonisch spreken en een melding maken, neem dan contact met ons op (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur).
070 - 752 82 00

Op locatie

Op dinsdagmiddagen kunt u langskomen in Bibliotheek Den Haag. Kijk hier voor de actuele tijden. Wij hebben een postbus: Postbus 16623 2500 BP Den Haag.

Wij zijn per 1 januari 2024 Discriminatie.nl Den Haag geworden. U wordt na 10 seconden doorgestuurd naar Discriminatie.nl Den Haag.