Minder meldingen, goed nieuws?

Het aantal discriminatiemeldingen daalt. Zo ontving de politie Den Haag vorig jaar bijna 200 meldingen minder ten opzichte van het jaar daarvoor. We kunnen echter niet stellen dat het hier om een goed nieuws bericht gaat, omdat we niet weten waarom er minder meldingen binnenkomen.
Een van de redenen kan zijn dat het aantal discriminatiegevallen in het geheel afneemt. Een andere oorzaak kan zijn dat slachtoffers steeds minder het nut van melden inzien of er liever niet over praten vanwege bijvoorbeeld de negatieve reacties die daarop kunnen volgen.

Melden Helpt!

Of door uw melding uw discriminatiezaak nu wordt opgelost of niet. Aan de hand van alle meldingen die gedaan worden, krijgt Den Haag Meldt het discriminatieprobleem in onze stad beter onder ogen en kan het dus, waar nodig, ook beter worden aangepakt. Ook als u twijfelt of het in uw geval wel om discriminatie gaat, schroom niet, meld!

Hoe kan ik een melding van discriminatie maken?

U kunt discriminatie melden via onze website, door een e-mail naar ons te sturen, bij ons langs te komen, per telefoon (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur) of via de app van Den Haag Meldt. U vindt alle contactgegevens op onze contactpagina.

Online

Discriminatie melden kunt u op deze website, al dan niet anoniem.
meld discriminatie

Telefonisch

Wilt u iemand telefonisch spreken en een melding maken, neem dan contact met ons op (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur).
070 - 752 82 00

Op locatie

Op dinsdagmiddagen kunt u langskomen in Bibliotheek Den Haag. Kijk hier voor de actuele tijden. Wij hebben een postbus: Postbus 16623 2500 BP Den Haag.

Vanaf nu zijn wij op iedere dinsdag tussen 12.30 uur en 15.00 uur te vinden bij een van de bibliotheken in de buurt. Kijk hier voor de actuele datums.