Lees ons nieuwste jaarverslag!

In ons laatste jaarverslag wordt duidelijk dat het aantal discriminatiemeldingen maar het topje van de ijsberg is van de meldingen die Den Haag Meldt zou moeten ontvangen op basis van onderzoek naar ervaren discriminatie in Nederland. Dat geldt niet alleen voor de antidiscriminatievoorziening van Den Haag. Landelijk daalde het aantal meldingen met een gemiddelde van 24%. Voor Den Haag Meldt was de daling het kleinst en ging het om 3%. Den Haag Meldt ontving het afgelopen jaar 213 meldingen van discriminatie, zo blijkt uit het Jaarverslag 2022.

Addie Stehouwer, bestuurder Den Haag Meldt: ‘We weten dat veel mensen in Den Haag discriminatie ervaren. Bestrijden is een noodzaak. En discriminatie bestrijden, dat begint bij een melding.’

Eind 2022 heeft Den Haag Meldt een actievere en meer zichtbare aanpak ingezet. In 2023 wordt deze aanpak verder uitgebreid om ervoor te zorgen dat meer mensen Den Haag Meldt weten te vinden en bereid zijn om hun ervaring te melden. Den Haag Meldt roept mensen die discriminatie ervaren op dit te melden, ook als zij twijfelen.  Lees er meer over in ons jaarverslag 2022. 

Hoe kan ik een melding van discriminatie maken?

U kunt discriminatie melden via onze website, door een e-mail naar ons te sturen, bij ons langs te komen, per telefoon (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur) of via de app van Den Haag Meldt. U vindt alle contactgegevens op onze contactpagina.

Online

Discriminatie melden kunt u op deze website, al dan niet anoniem.
meld discriminatie

Telefonisch

Wilt u iemand telefonisch spreken en een melding maken, neem dan contact met ons op (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur).
070 - 752 82 00

Op locatie

Op dinsdagmiddagen kunt u langskomen in Bibliotheek Den Haag. Kijk hier voor de actuele tijden. Wij hebben een postbus: Postbus 16623 2500 BP Den Haag.

Wij zijn per 1 januari 2024 Discriminatie.nl Den Haag geworden. U wordt na 10 seconden doorgestuurd naar Discriminatie.nl Den Haag.