Haagse Antidiscriminatie Alliantie versterkt Den Haag Meldt

Vanaf vandaag, de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie, wordt Den Haag Meldt versterkt door de Haagse Antidiscriminatie Alliantie. Dit is een groep actieve Hagenaars, die zich net als Den Haag Meldt uitspreekt voor gelijke behandeling, tegen discriminatie.

De Haagse Antidiscriminatie Alliantie bestaat uit een groep Hagenaars die op persoonlijke titel strijden tegen discriminatie. Mensen met allerlei beroepen, expertises en achtergronden met allemaal een eigen netwerk verspreid door de hele stad. Het zijn mensen die ieder vanuit zijn of haar eigen expertise of ervaring betrokken zijn bij het thema discriminatie in de stad. In hun ogen is er geen plek voor discriminatie in Den Haag. Zij geloven dat het melden van discriminatie helpt om er iets tegen te doen.

Rudy spreekt zich uit

Een van deze voorvechters is Rudy van der Beek, die zich o.a. publiekelijk uitspreekt tegen discriminatie en betrokken is bij de herdenking van het slavernijverleden in Den Haag. “Ik denk niet dat discriminatie vaak gemeld wordt. Het is helaas zo genormaliseerd om gediscrimineerd te worden dat mensen niet weten dat dat kan, waar dat kan en wat het nut ervan is. Melden, zodat er iets aan gedaan kan worden en goed beleid kan worden gemaakt, is in mijn ogen een belangrijke stap die vaak vergeten wordt. Daar wil ik mensen op wijzen.”

Haagse antidiscriminatie alliantie

Melden helpt

“We hopen dat zo veel mogelijk mensen het melden als ze zich gediscrimineerd voelen. We merkten dat er een groep Hagenaars is die zich zorgen maakt”, vertelt Addie Stehouwer, ombudsman en bestuurder van Den Haag Meldt. “Graag trekken we samen op om discriminatie in Den Haag te signaleren. Samen benadrukken we het belang van melden, een boodschap die deze voorvechters in hun netwerk in alle lagen van Den Haag verspreiden. Zo zorgen we er samen voor dat er in Den Haag geen plek meer is voor discriminatie.”

Hoe kan ik een melding van discriminatie maken?

U kunt discriminatie melden via onze website, door een e-mail naar ons te sturen, bij ons langs te komen, per telefoon (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur) of via de app van Den Haag Meldt. U vindt alle contactgegevens op onze contactpagina.

Online

Discriminatie melden kunt u op deze website, al dan niet anoniem.
meld discriminatie

Telefonisch

Wilt u iemand telefonisch spreken en een melding maken, neem dan contact met ons op (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur).
070 - 752 82 00

Op locatie

Op dinsdagmiddagen kunt u langskomen in Bibliotheek Den Haag. Kijk hier voor de actuele tijden. Wij hebben een postbus: Postbus 16623 2500 BP Den Haag.

Wij zijn per 1 januari 2024 Discriminatie.nl Den Haag geworden. U wordt na 10 seconden doorgestuurd naar Discriminatie.nl Den Haag.