‘Discriminatie blijft vaak onder de radar’

Discriminatie komt veel vaker voor dan het aantal meldingen dat Den Haag Meldt binnenkrijgt. In een artikel in Den Haag Centraal vertellen bestuurder Addie Stehouwer en coördinator antidiscriminatie Naïma el Mokkadem hoe dit zit en waarom melden helpt om discriminatie in Den Haag te bestrijden.

“Op basis van landelijk onderzoek naar ervaren discriminatie weten we dat er meer mensen in Den Haag zijn die zich gediscrimineerd voelen”, zegt Addie Stehouwer in het artikel in Den Haag Centraal. “Voor Den Haag Meldt is dit aanleiding om niet alleen te streven naar een betere zichtbaarheid, maar ook beter uit te leggen waarvoor men bij ons terecht kan en wat er na een melding gebeurt.”

Dat melden helpt, blijkt uit de verschillende voorbeelden die in het artikel worden gegeven. Lees het volledige artikel.

Het artikel ‘Discriminatie blijft vaak onder de radar’ is verschenen op donderdag 25 mei en geschreven door Herman Rosenberg. De foto bij dit artikel is eigendom van Den Haag Centraal en gemaakt door Elise Fluijt.

Hoe kan ik een melding van discriminatie maken?

U kunt discriminatie melden via onze website, door een e-mail naar ons te sturen, bij ons langs te komen, per telefoon (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur) of via de app van Den Haag Meldt. U vindt alle contactgegevens op onze contactpagina.

Online

Discriminatie melden kunt u op deze website, al dan niet anoniem.
meld discriminatie

Telefonisch

Wilt u iemand telefonisch spreken en een melding maken, neem dan contact met ons op (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur).
070 - 752 82 00

Op locatie

Op dinsdagmiddagen kunt u langskomen in Bibliotheek Den Haag. Kijk hier voor de actuele tijden. Wij hebben een postbus: Postbus 16623 2500 BP Den Haag.

Wij zijn per 1 januari 2024 Discriminatie.nl Den Haag geworden. U wordt na 10 seconden doorgestuurd naar Discriminatie.nl Den Haag.