Discriminatie wordt vaak niet doorgegeven

Discriminatie wordt door veel slachtoffers niet doorgegeven. Daar is de Bestuurder van Den Haag Meldt en Gemeentelijke Ombudsman Addie Stehouwer van overtuigd. ‘Mij maak je niet wijs dat discriminatie maar een keer per twee dagen voorkomt’, vertelt Addie aan journalist Ilah Rubio van het AD.

Volgens de Bestuurder van Den Haag Meldt denken sommige dat het toch niets uithaalt of hebben geen zin in een procedure. Anderen zijn bang voor consequenties op hun werk of school. ‘Het kan ook dat ze er zo aan gewend zijn geraakt, dat ze het niet meer onderkennen of denken: Dan kan ik het elke dag wel gaan melden. Elke dag is er wel iemand die mij zo behandelt.

Lees het hele interview met Addie Stehouwers in het Algemeen Dagblad:

 

Hoe kan ik een melding van discriminatie maken?

U kunt discriminatie melden via onze website, door een e-mail naar ons te sturen, bij ons langs te komen, per telefoon (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur) of via de app van Den Haag Meldt. U vindt alle contactgegevens op onze contactpagina.

Online

Discriminatie melden kunt u op deze website, al dan niet anoniem.
meld discriminatie

Telefonisch

Wilt u iemand telefonisch spreken en een melding maken, neem dan contact met ons op (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur).
070 - 752 82 00

Op locatie

Op dinsdagmiddagen kunt u langskomen in Bibliotheek Den Haag. Kijk hier voor de actuele tijden. Wij hebben een postbus: Postbus 16623 2500 BP Den Haag.

Wij zijn per 1 januari 2024 Discriminatie.nl Den Haag geworden. U wordt na 10 seconden doorgestuurd naar Discriminatie.nl Den Haag.