Jaarverslag 2021: Discriminatie en racisme worden in Den Haag vaker gemeld

De cijfers over discriminatie in Den Haag in 2021

  1. – In 2021 meer unieke meldingen dan ooit
  2. – Een grote toename in het aantal meldingen door discriminatie rondom corona
  3. – Discriminatie op basis van afkomst komt nog altijd het meeste voor
  4. – De meeste discriminatie vindt plaats in collectieve voorzieningen, zoals het ov en openbare gebouwen Den haag Meldt registreert en onderzoekt discriminatie.

Lees het jaarverslag

Overig Discriminatie wordt vaker gemeld in Den Haag. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat meer mensen de weg naar Den Haag meldt weten te vinden. Wij onderzoeken discriminatie en het is belangrijk is dat discriminatie geregistreerd wordt, om het tegen te gaan. Indien nodig helpt Den haag Meldt bij bemiddeling of een procedure. Meldt discriminatie!

Hoe kan ik een melding van discriminatie maken?

U kunt discriminatie melden via onze website, door een e-mail naar ons te sturen, bij ons langs te komen, per telefoon (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur) of via de app van Den Haag Meldt. U vindt alle contactgegevens op onze contactpagina.

Online

Discriminatie melden kunt u op deze website, al dan niet anoniem.
meld discriminatie

Telefonisch

Wilt u iemand telefonisch spreken en een melding maken, neem dan contact met ons op (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur).
070 - 752 82 00

Op locatie

We zijn vorige week verhuisd. Sinds 9 november hebben we geen adres meer, maar wel een postbus: Postbus 16623 2500 BP Den Haag.

Vanaf nu zijn wij op iedere dinsdag tussen 12.30 uur en 15.00 uur te vinden bij een van de bibliotheken in de buurt. Kijk hier voor de actuele datums.